Топ дестинации, които избират българите за коледните и новогодишни празници

въздушен транспорт и туризъм | samoletnibiletionline.com

Въпреки че България се гордее с богато наследство и традиции по време на Коледните празници, много българи обичат да прекарат коледните дни на различни дестинации извън страната. Това предоставя възможност за нови преживявания, разнообразни културни преживявания и възможност да се насладят на различни коледни традиции. В тази статия ще ви представим някои от топ дестинациите, които българите предпочитат за Коледа.

Виена, Австрия


Виена е една от най-популярните дестинации за коледна почивка сред българите. Градът е прочут с коледните си пазари, които предлагат разнообразни ръчно изработени подаръци, традиционни ястия и горещо пунш. Българите обожават да се разхождат из украсените улици на Виена, да посетят кралските дворци и да се насладят на местната атмосфера на Коледа.

Прага, Чехия


Прага е още една привлекателна дестинация за коледната почивка на българите. Градът се превръща в приказно място през коледните празници, като разнообразните коледни пазари и светлинните инсталации създават уютна и магическа обстановка. Българите обичат да посещават красивата Карлова моста, замъка на Прага и да се насладят на местните коледни специалитети.

Будапеща, Унгария


Будапеща е още една популярна дестинация, която българите избират за коледна почивка. Градът се превръща в коледна приказка с украсите и светлинните инсталации. Почитателите на топлината могат да се отпуснат в термалните бани на Будапеща, докато обичателите на коледните пазари могат да се насладят на разнообразни подаръци и местни деликатеси.

Мюнхен, Германия


Мюнхен е популярна дестинация за коледна почивка на българите, особено поради известния коледен базар на града – “Чудесният пазар”. Българите могат да се насладят на традиционни немски ястия и напитки, както и на различни забавления и коледни представления. Освен това, Мюнхен предлага множество културни забележителности и атракции, които могат да се посетят през коледните празници.


Рим е магическо място за посещение през коледнитепразници. Българите обичат да се потопят в коледната атмосфера на града и да посетят Ватикана, където могат да видят известната коледна елха и да присъстват на полунощна миса в Светия Петър. Рим също така предлага разнообразни коледни пазари, където българите могат да открият уникални подаръци и да опитат италиански специалитети.

Източник: Шарена черга

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *